Kategorier
nyhet

Julhälsning från ordföranden

Tack för att du är en del av vår framgång!
Vi har en fantastisk fin judoklubb och verksamhet hos oss, vilket många medlemmar kan instämma i. Utifrån svaren på den enkät vi skickade ut i somras till alla medlemmar och den visionsdag tränarna och styrelsen deltog på så vill vi nu höja kvalitén på judoträningen ännu mer.

Vi vill att fler av våra barn och ungdomar fortsätter sin bana inom judo för ett sunt och livslångt idrottande. Inom svenskt föreningsliv ser man ett bortfall av äldre ungdomar och det vill vi ändra på hos oss. Att kunna erbjuda bra möjligheter till att tävla, bli ledare och/eller funktionär kommer att göra så att vi kan säkra en fortsatt fin framtid för våra ungdomar och för klubben.
Detta skall vi åstadkomma med en kvalitetshöjning av våra tränare på ett professionellt och systematiskt sätt med utbildning och praktik. Förändringen kommer att påbörjas till hösten 2023 och vi kommer att informera dig som medlem hur det är tänkt under kommande vår. Vårterminen kommer att i stort sett se likadan ut som nu där vi erbjuder aktiviteter såsom Pokaljakt, övernattningsläger och sommarläger för barn. För äldre så erbjuder vi möjlighet till tävlingar, läger och utbildningar. Träningarna fortsätter med någon smärre förändring i schemat. Det får du information om innan terminsstart som är fr o m 16 januari.

Några av årets främsta bedrifter under 2022 som jag vill lyfta är:

• Marcus Nymans comeback inför OS 2024 i Paris. Han började med att vinna Grand Slam i Azerbajdzjan.
• Kenneth Larssons EM guld och VM brons för veteraner.
• Maya Ribeiro Novais tog silver på europacupen i Rumänien för juniorer.
• Vi arrangerade och vann första deltävlingen i svenska judoförbundets mixedlagtävling.
• Nya svartbälten för Michael Holm 6 dan. Camilla Lundqvist, Clara Magnusson, Yousef El Zein och Tome Bokofo tog alla 1 dan.
• Livia Wallin fick svenska judoförbundets stipendium för ”Bästa träningskompis”.

Vi skall fortsätta sikta högt och tillsammans arbeta mot att vi blir ”Mästarklubben” i hela vår verksamhet.

Jag och styrelsen vill tacka och önska alla en riktigt fin jul och gott nytt judo år!

Marcello Ribeiro Novaes
Ordförande SPIF Judo