Kategorier
BARN KADETT nyhet

Lysande resultat på Högstadie cupen

Det blev en fin Helg i Lindesberg, med bra läger och framför allt Jättefina resultat på Högstadiecupen.Högstadiecupen

Först ut var U-15 där vi hade tre deltagare.
I klassen -42 blev det alla möter alla med fem deltagare. I denna klass hade vi både Christopher Mazoyer och Neo Kiriakou. Första matchen ut blev också just mellan dessa. Det blev en jämn match som inte blev avgjord förren i goldenscore, då Neo fick en shido(varning) och segern föll till Christopher.
Tyvärr valde sen Neo att avbryta tävlingen.
Christopher vandrade däremot med trygghet genom sina matcher och kammade hem GULD!

I -55 hade vi Pantelis Kiriakou som i första matchen gick upp mot Jäderblom från bålsta i vad som mycket väl hade kunnat varit en finalmatch. Det blev en jämnmatch där Pantelis var den som hade iniativet . Men tyvärr förlorade Pantelis fokuset och istället började irritera sig över motståndare och domare och blev till slut diskad. Den dag han kan fokusera på sin fina judo istället för annat kommer helt klart medaljerna radas upp.

Eftermiddagen bjöd på U-17

Först ut var -73 där vi hade Jonathan Ax-Gusavsson och Julius Sonerud.Medaljörer
Det var Jonathan som var först att ändra mattan, mot silvermedaljören från förra kadett-SM. Jonathan visade på bra greppning precis som på Budo-nord helgen innan. Han blev dock lite stressad och gick på en dåligt uppbyggd attack och fastnade i en fasthållning.
Det var en besviken Jonathan som gick av mattan, skulle han kunna återfokusera på återkvalet?
Han gav oss snart svar på den frågan. I nästa match mot Emil Fagerström från Kitana, gick han in offensivt och gjorde många försök tillkast och det slutade med att han påpassligt kontrade Emil och vann på Ippon.
Nästa match var bronsmatch mot Daniel Sjöblom från Borlänge som de senaste gångerna har vunnit mot Jonathan. Men Jonathan visade på stor beslutsamhet, klok och offensiv judo och vann en mycket väl värd Brons medalj!

Julius gick i första matchen upp mot Maatoug, som kan vara en riktigt lurig motståndare. Julius visade dock sin klass och kunde på ett tryggt sätt avgöra matchen. I nästa match väntade  Daniel Sjöblom, men även här tänkte Julius inte släppa in någon i hans match.
Man kunde under hela dagen se en lugn beslutsamhet i Julius ögon och han stod nu redo för final mot Elofsson från Skövde.

Simon Brulin gick i sin klass -55 och fick i första matchen möta Widerström, Det blev en snabb och övertygande seger till Simon, som meddelade alla alla att idag skulle det krävas mycket för att ta honom.
I nästa match hade han Bohlin från uppsala som är en tuff motståndare. Men Simon passade på i ett läge direkt efter kast och satte ett utmärkt armlås. Nu väntande final mot Rössel från National.

Finalpass

Finalpasset gick i fin inramning till musik, först ut var Simon Brulin mot Rössel. Simon gick ut och dominerade i greppningen och kunde snabbt avgöra på Ippon!
Matchen efter gick Julius, även han visade hur man avgör en final, perfekt genomförd och vunnen på Ippon!

Grattis alla medaljörer!