Kategorier
nyhet

Grattis SPIF JUDOKLUBB, 60 ÅR!

12 januari 1961 valdes Judosektionen in i Stockholmspolisens Idrottsförening. I år vill vi fira detta med att anordna öppna aktiviteter för alla så långt det går. Vi skall fira med och tacka våra ledare/ tränare och vi hoppas få kröna året med att våra stjärnor presterar sin bästa Judo på olympiska spelen i Tokyo.Vi har under senaste åren arbetat med vår vision och värdegrund och kommit fram till att vi är den ”välkomnande mästarklubben”. Så minns även jag det när jag för 30 år sedan gick med i klubben. Jag kom från Umeå Judoklubb och ville utveckla min tävlingsjudo ytterligare. Jag träffade ett gäng härliga killar och tjejer från SPIF på sommar Lugi Camp i Lund som bjöd in mig på mat och trevligt umgänge. Jag kände att detta var det jag sökte bland dessa hårt satsande och motiverade judokor och frågade om jag fick träna med dem efter sommaren. Självklart fick jag det och jag packade min resväska och flyttade till Stockholm. Jag fick hyra ett rum hos en väns familj mitt på Drottninggatan och gick till Arbetsförmedlingen första dagen, där jag fick syn på en jobbannons som frukostvärd på Royal Viking hotell. Jag fick jobbet dagen efter och kunde nu fokusera på att träna då jag hade bostad och arbete. För träna, det gjorde man hos SPIF! Jag jobbade på morgonen som frukostvärd och tränade lunchpass i dojon för att sedan gå hem och vila innan kvällspasset. Så såg min dag ut kommande 12 år.Otaliga äventyr på och utanför mattan gjorde sammanhållningen väldigt stark. Vänner och en judofamilj för livet är resultatet. Idag är jag ordförande för en fantastisk klubb där vi vill ge de allra bästa möjligt att nå de finaste resultaten på mästerskapen. Vi vill även att våra medlemmar skall känna att klubben är familjär och att vi följer judons värdegrund. Vi fostrar varandra till att bidra till en bättre värld. Hos SPIF finns ingen hierarki, alla gör sitt bästa och bidrar på det sätt som man kan. Jag blir oerhört stolt när jag ser och träffar tidigare barn/ungdomar som jag tränat hos SPIF som idag är läkare, skådespelare, företagare, försäljare, lärare, jurister, ingenjörer mm. För mig är det Judons syfte.Vi kommer att under året låta tidigare medlemmar få berätta någon rolig anekdot, skicka en kort film eller foto så att vi minns den fina historia som vi har. Jag ser mig redan själv fälla tårar av glädje över alla de härliga äventyr som kommer att berättas.

Ett stort tack och varm kram till alla er som varit med och bidragit till att SPIF Judoklubb kan fira 60 år!

Varma gratulationer!

Marcello Ribeiro Novaes,
Ordförande Stockholmspolisens Idrottsförening Judoklubb