Kategorier
BARN JUNIOR KADETT nyhet

Framgångar i Lund

Vid helgens internationella tävlingar i Lund skördade klubben framtidshopp framgångar.
Efter en kraftigt försenad nedfärd pga brand i Järna kunde Kadetterna och Juniorerna väga in utan några problem.

Budo-Nord Cup

Lugi judo event började på torsdagen med Budo-nord Cup, där kategorierna U-15, Kadett och Junior mätte sig.

Först ut var U-15, där vi hade 4 startande, Christopher Mazoyer, Pantelis Kiriakou, Neo Kiriakou och Albin Broman som debuterade i de lite större sammanhangen.

Både Christopher och Neo gick i -42 kg. Gruppen var uppdelad i två pooler. Neo lyckades tyvärr inte ta sig vidare från sin pool. Christopher däremot tog sig lätt vidare och vann alla sina matcher övertygande. I finalen ställdes han mot danskt motstånd och det det blev en hård och jämn match men där Christopher drog det kortare stråt. En silverpeng på denna typ av tävling är ändock en stor  prestation, härligt jobbat!

Albin Broman gick in i en tuff -60 kg klass, även här var det pool system. Albin släppte inte riktigt loss sin judo, kanske för att det var den största tävling hitills och den spänning det medför. Det blev inget avancemang från poolen, men Albin har fin teknik och fortsätter han att arbeta kommer utdelning att komma.

Pantelis Kiriakou gick in i -55, han gjorde en riktig kämpar insats och kunde efter många och hårda matcher se sig i bronsmatch. Tyvärr blev det förlust här, men en femte plats är klart godkänt.

Kadetter och juniorer

Kadett klassen började med tre av våra uppe i sina första matcher mot franskt motstånd, så det var full action direkt. Men Julius Sonerud, Philip Lilja och Linus Wiik visade hur vi gör det på SPIF och alla vann sina matcher vilket satte en bra känsla i hela gruppen.

I -50 kg gjorde Erik Lissel sin comeback efter sin frånvaro för axelskada. Han vann sin första match men därefter gjorde hans axel sig så pass påmind att han var tvungen att bryta turneringen.

Simon Brulin var vår representant i -55. Han fick en hård första match som han tyvärr förlorade i goldenscore, det blev sedan inget återkval.

I -60 kg hade vi ingen SPIFare men likväl två som tränar hos oss. Joel Mankowitz Vann sin första match men fick sedan se sig besegrad mot  danskt motstånd. Han kämpade sig sedan fram till en bronsmatch där han dock fick se sig besegrad.
Våran gästtränande från Georgien Giorgi Khmelidze gjorde en stabil insats och tog hem ett brons.

Både Rasmus Deckart och Linus Wiik kämpade i -66. Rasmus fick hårt motstånd på vägen framåt av bland andra Finländaren Laakonen, men Rasmus slog sig fram och kunde mot slutet av dagen stå som segrare av klassen.
Linus Wiik inledde som sagt mot franskt motstånd som han hanterade galant och satte en riktigt fin Ippon. I nästa förlorade han sedan mot Rasmus final motståndare.Linus Vann sedan ytterligare en match i återkvalet och visade på vilken fin teknik han har.

I -73 hade vi hela tre deltagare. Jonathan Ax-Gustavsson inledde sin match starkt och styrde i kast, men fastnade i en fasthållning och fick se sig besegrad.
Philip Lilja gick in mot franskt motstånd och visade hur dödligt effektiv han kan vara med sina fottekniker, ippon. Tyvärr blev det sedan i nästa förlust mot Finsk motstånd och sedan inget återkval.
Julius Sonerud inledde även han mot franskt motstånd och visade stabil judo och kunde avgöra matchen. Efter att sedan ha besegrat holländskt motstånd stod han mot norrmannen Alsgaard. Det blev en lång match som fortsatte in i goldenscore. Julius hade matchen i sin hand och Alsgaard var helt slut av att gå mot fysmonstret, men då gör Julius ett misstag som Alsgaard påpassligt utnyttjar och det blir förlust.
I återkvalet blev det sedan en repris av semifinalen i SM mot Erik Andersson från Saltsjö, denna gång med vinst till Julius, sedan tog det stopp mot finskt motstånd.

I -81 hade vi Erik Ringblom som fick gå upp mot Finske landslagsmannen Koivisto, med fin greppning blev det en Shido mot Finländaren, men strax därefter fastnade Erik i en fasthållning. Det blev sedan inget återkval.

Starka tjejer

I -63  ställde Nicoletta Sarvanidis upp, trots att hon fortfarande är U-15 valde hon att gå i u-18. Efetr vinst i första, blev det sedan förlust mot duktiga danskan Olsen. I återkvalet vann hon sedan mot Enfors från  Judogymnasiet, men i matchen mot Amanda Håkansson tog det sen stopp. En bra insats med tanke på hennes ålder.

I -70 hade vi Katerina Kalpakidou som visade sin enormt starka judo, och marscherade genom matcherna med säkerhet. I finalen stod hon mot förra årets franske vinnare och matchen blev stenhård och tillslut stod Katerina so segrare stort stort grattis!

I juniorklassen hade vi bara en startande, Mathilda Wallén, hon representerar Täby men tränar hos oss. Hon visade denna turnering att hon verkligen hittar rätt i sin nya viktklass -57. Mathilda jobbade med fint och metodiskt och gick obesegrad genom turneringen och stod som slutsegrare!

Stort grattis till er alla!

 

Guld till Mathilda Wallen