Kategorier
KADETT nyhet SENIOR VETERAN

Fantastisk helg på NM!

Det blev en fantastisk helg i Danmark. Vi sitter nu på tåget och det är så man får nypa sig i armen.Roine silver på nm i judo

Vi hade 10 startande och alla var i minst medaljmatch, det måste vara något av ett rekord!

Jag får försöka ta det från person till person.

På Lördagen körde veteranerna, Roine Sundberg och Kenneth Larsson.

Tyvärr kom vi sent in men hann se Roines semifinal, det blev en stenhård match där Roine hade flera fina stryp tillfällen där motståndare klarade sig undan med nöd och näppe. Med ordentlig syra i armarna kämpade Roine som en SPIFare och kunde stå som segrare.
I finalen stod han mot Thörsman med fina internationella meriter, och Roine kämpade bra men fick till slut se sig besegrad. Men vilken insats  du var väl värd din medalj!Kenneth brons på NM13

Kenneth Larsson gick även han en tuff bronsmatch som han vann, på tryggt vis!

Söndag och dags för seniorer och kadetter

Med ribban satt av Veteranerna på lördagen började dagen med seniorerna, som inte ville vara sämre.

Dilmurud gick ut först mot starke Victor Buch  från Staffanstorp, Dilmurud hade fin kontroll och kunde avsluta med en fin sode ippon.

I match 2 hade han Gourlay i vad som kunde varit en final och även här blev det en bländande sode som avgjorde det hela.

Olle fick gå två matcher i sin comeback. Han var liksom Dilmurud tryggheten själv och avgjorde båda matcherna med explosiva ippons.

Så dagen började fint med två guld, nu var dags för kadetterna att visa SPIF andan.

Dilmurud Guld NM

Katerina gick i en klass där alla mötte alla och vann alla sina matcher på

Ippon!

Nicoletta gick i -63 fick tufft motstånd i första av danskan Olsen, och tyvärr räckte inte Nico till denna gång. I återkvalet gick hon hela vägen till bronsmatch där hon tyvärr förlorade och slutade femma. Inte illa av en tjej som är U-15.

Simon fick tuffast möjliga lottning och mötte starke Tvauri från finland i första, trots stark greppning fick se sig besegrad. Tvauri slutade som segrare av turneringen.
Simon bet ihop och kom tillbaka, i återkvalet visade han hur bra han blivit och vann två säkra segrar och dags för bronsmatch. Tyvärr blev det här förlust och en femte plats.

Rasmus vann sin första match på ett armlås. Tyvärr gick han sina matcher i en angränsande hall och jag missade dom men han vann ett säkert guld.

I -73 hade vi Julius, som vann sin första match med säkerhet och stod i nästa mot norrmannen Alsgaard, Julius släppte tyvärr inte loss sin judo och fick se sig besgrad. En besviken Julius gick in återkvalet och nu var det en annan melodi, han jobbade systematiskt genom matcherna och tog tillslut en brons medalj.

Erik Ringblom blev i första matchen lottade mot finländske Koivisto, regerande nordisk mästare i -81, efter en väl genomförd match stog Erik som segrare.
I matchen efter väntade dansken Olsen, som vann Budo-nord, där Erik gjorde en bra match men förlorade.
Därefter väntade Juopperi från finland i bronsmatchen. Juopperi är var regerande mästare i -73. Erik avslutade matchen med en fin Ippon.

Alla matchfilmer: [youtube=http://www.youtube.com/playlist?list=PLkjgyq4v0pGok1OWkclzLvj4jWCnx2aeU]